Υποστηρίξτε την έκδοση του Πρακτικού Οδηγού Σαπωνοποίησης

στις
cropped-ceb5cebecf8ecf86cf85cebbcebb2.jpgΜετά από 10 χρόνια πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο, πολυάριθμα μαθήματα και σεμινάρια και αφού συμπληρώσαμε πλέον τους τέσσερεις τόνους σαπούνι, όλη η εμπειρία και η γνώση που προέκυψε μέσα από το εργαστήριο Νatural Collection και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Νέας Γουινέας, συστηματοποιήθηκε και καταγράφηκε σε ένα πρακτικό οδηγό σαπωνοποίησης!

Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για ένα δημιουργικό ταξίδι πειραματισμού στον κόσμο του χειροποίητου φυσικού σαπουνιού με ένα οικολογικό και βιώσιμο τρόπο. Παρουσιάζει τις 80 πιο επιτυχημένες συνταγές του εργαστηρίου Νatural Collection και των σεμιναρίων παρασκευής σαπουνιού της Νέας Γουινέας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να δημιουργήσετε καινούριες συνταγές που να ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε την ιστορία του σαπουνιού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα προσεγγίσουμε τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και χρήσης του. Θα εξηγήσουμε τη χημεία της σαπωνοποίησης και τις διαφορές του φυσικού σαπουνιού από τα συνθετικά καθαριστικά. Θα περιγράψουμε λεπτομερώς την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης για την παρασκευή στερεού σαπουνιού και θα εξηγήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Ακόμη, θα μελετήσουμε τις ιδιότητες των φυσικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη σαπωνοποίηση (έλαια, βούτυρα, βότανα, αιθέρια έλαια, άργιλοι κ.α.) και τις ιδιότητες που προσδίδουν στο σαπούνι που προκύπτει. Τέλος θα διερευνήσουμε φυσικά υλικά που δίνουν χρώμα, υφή και μυρωδιά στο σαπούνι και θα περιγράψουμε διαφορετικές τεχνικές που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το αισθητικό αποτέλεσμα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε μια προεπισκόπηση των 10 πρώτων σελίδων του βιβλίου https://www.flipsnack.com/fotiniprofile/-.html?0=fotiniprofile

Ζητάμε την υποστήριξη σας για να το εκδώσουμε! Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο προπληρώνοντας το μεσα από την καμπάνια που εχουμε οργανώσει στο Indiegogo:  https://www.indiegogo.com/projects/–21619/x/17987788#/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s